НОВО: Novalac Prenatal капсули

Novalac Prenatal капсулите се производ од најновата генерација за жени кои планираат бременост, за бремени жени и доилки. Со само една капсула на ден, ги задоволуваме зголемените дневни потреби за сите клучни хранливи материи кои придонесуваат за здрав развој на доенчето.

Novalac Prenatal капсулите се карактеризираат со иновативен состав:

  • активен облик на фолна киселина Quatrefolic®, која го намалува ризикот од оштетување на невралната цевка кај доенчето
  • железо Lipofer®, кое ја намалува иритацијата на желудникот
  • ДХА, која овозможува правилен развој на мозокот и видот кај доенчето
  • други важни витамини и минерали
  • во само 1 капсула на ден

Novalac Prenatal капсулите не содржат лактоза, глутен или ГМО.

Препорачана употреба и предупредување: Се препорачува да се започне со употреба на Novalac Prenatal капсулите уште при планирањето на бременост (најмалку 3 месеци пред зачнување) и да се продолжи во текот на целата бременост и до крајот на доењето. Доволно е само 1 капсула на ден. Капсулата треба да се проголта цела со чаша вода. Препорачаната дневна доза не смее да се надмине. Додатоците на исхрана не се замена за балансирана исхрана.

Производот е достапен во аптеките. Прочитај повеќе: www.novalac-prenatal.mk 

Novalac Prenatal капсулите се додатоци во исхраната. Додатоците на исхрана не се замена за балансирана исхрана.